2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Monthly Archive

Αύγουστος 2020

Καλώς ήλθατε στο μηνιαίο αρχείο. Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε το σύνολο των άρθρων κατηγοριοποιημένο σε μήνες και έτη.

Κυριακή ΙΒ' Ματθαίου στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδας

   Κατόπιν αδείας του οικείου Ιεράρχη της Χαλκίδας, Σεβασμιωτάτου Ευρίπου και Ευβοίας κ. Ιουστίνου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στ διαβάστε περισσότερα..

Εορτή επί τη μνήμη των Αγ. έξι Μαρτύρων στα Μέγαρα

   Τη επαύριον της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων έξι Μαρτύρων των Μεγάρων.   Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός στο εορτάζον ομώνυ διαβάστε περισσότερα..

Το «Πάσχα του Καλοκαιριού» στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς και στον Καθεδρικό της Μητροπόλεώς μας

   Δεν είναι τυχαίο που ο απλός, ευσεβής λαός έχει ονομάσει τον Δεκαπενταύγουστο «Πάσχα του Καλοκαιριού». Πράγματι, κατά την ημέρα αυτή, η Μητέρα του Θεού διάβηκε μέσω του σωματικού θανάτου διαβάστε περισσότερα..

Οι Ακολουθίες της Μικρής και Μεγάλης Παράκλησης και κατά το δεύτερο ήμισυ της νηστείας του Δεκαπενταυγούστου

   Επί σειρά αιώνων τα ιερά λόγια των Παρακλήσεων προς την Πάναγνο Μητέρα του Θεού διεγείρουν την κατάνυξη των πιστών, οι οποίοι κλίνουν το γόνυ ενώπιον της Κυρίας των Αγγέλων, εκφράζοντας σ διαβάστε περισσότερα..

Ανάμνηση θαύματος Παναγίας Μηχανιώτισσας στην Iερά Mονή Παναγίας Μεγαλόχαρης Ωρωπού

     Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα στην Ιερά Μονή Παναγίας Μεγαλόχαρης Ωρωπού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. Κατά την ημέρα αυτή, η διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή ΙΑ' Ματθαίου στην Αγία Τριάδα Ροδοπόλεως

   Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως λειτούργησε σήμερα, Κυριακή ΙΑ' Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.    Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε διαβάστε περισσότερα..

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Ξένης στην Ι.Μ. Αγ. Ματρώνας Χίου

   Στην Ιερά Μονή Αγίας Ματρώνας στις Μέσα Διδύμες λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, όπου και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Μ διαβάστε περισσότερα..

Οι Παρακλήσεις σε μονές και ναούς στη μητροπολιτική μας περιφέρεια

    Σύμφωνα με τις επιταγές της μακραίωνης Ελληνορθόδοξης παράδοσης του τόπου μας, την ευλογημένη τούτη περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, τελούνται οι ικετήριες προσευχές προς την Πανάχραντο Μη διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στο Βαρνάβα

   Για άλλη μια φορά επέλαμψε το Φως το αΐδιον της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εν  μέσω της πορείας προς την ένδοξο μετάσταση της Κυρά-Παναγιάς.    Επίκεντρο της περίλαμπρης Δε διαβάστε περισσότερα..

"Κραυγή αγωνίας" Άρθρο του Σεβ. Μητρ. Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου

   Είναι αδιανόητο να ξαναβιώνει ο Ελληνορθόξος λαός μας τη θεατρική παράσταση που βιώσαμε το παρελθόν Πάσχα!    Τέτοια σύμπτωση ο «φίλος» κορονοϊός; Το Πάσχα ήταν ο «γκεστ σταρ διαβάστε περισσότερα..

Ημερήσιο Θερινό Περιβόλι της Σουμελά 2020, αφιερωμένο στον Αγ. Νεκτάριο και στο Ναό της του Θεού Σοφίας

Ένα πρωτότυπο ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποίησε φέτος το καλοκαίρι το Περιβόλι της Σουμελά, ο επίσημος φορέας των Παιδικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας με τίτλ... διαβάστε περισσότερα..

Ι’ Κυριακή Ματθαίου, η 21η Αρχιερατική επέτειος του Ποιμενάρχου μας στον Καθεδρικό

  Η τρίτη ημέρα της κατανυκτικής νηστείας του Δεκαπενταυγούστου αποτελεί μια αφορμή πανηγύρεως για το πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας, δεδομένου ότι σηματοδοτεί την γενέθλιο ημέρα αυτής. Κατ' α διαβάστε περισσότερα..

Μνήμη της ανακομιδής του Λειψάνου του Αγ. Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στις ομώνυμες Ι. Μ. σε Αυλίδα και Ν. Ηράκλειο

   Με την δέουσα τιμή εορτάσθηκε η μνήμη της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στις ομώνυμες Ιερές Μονές στην Αυλίδα και στο Νέο Ηράκλειο. &nbs διαβάστε περισσότερα..

Διπλή εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού και της Αγ. Κασσάνδρας της Τραπεζουντίας στα Λεύκτρα

   Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Λεύκτρα Βοιωτίας μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία επί τη διπλή εορτ διαβάστε περισσότερα..

Τά Ὀνομαστήρια τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου μας κ. Καλλινίκου

Τήν Τρίτη, 29-07/11-08-2020, μνήμη τοῦ Ἁγίου Μάρτυρος Καλλινίκου, ἑόρτασε τά Ὀνομαστήριά του ὁ σεπτός Προκαθήμενος τῆς Ἐκκλησίας μας Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. Καλλίνικος. ... διαβάστε περισσότερα..

Ο εορτασμός επί τη μνήμη της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην ομώνυμη Ι.Μ. Λυκοβρύσεως Αττικής

   Με την καθιερωμένη ολονύκτια αγρυπνία στην ομώνυμη Ιερά Μονή της στην Λυκόβρυση, τιμήθηκε το βλάστημα Καππαδοκίας και κλέος της Πόλεως του Κωνσταντίνου, η Οσία Μήτηρ ημών Ειρήνη, Ηγουμένη διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Λουτουφί Βοιωτίας

   Επί τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου πανηγύρισε το γραφικό ομώνυμο Παρεκκλήσιο της Αγίας στο Λουτουφί Βοιωτίας.    Την παραμονή της εορτής ο Σεβα διαβάστε περισσότερα..

Η μνήμη του Αγίου Νεοϊερομάρτυρος Ιωσήφ στην Δεσφίνα Παρνασσίδος.

   Η μνήμη του Αγίου Νεοϊρομάρτυρος Ιωσήφ του εκ Δεσφίνης εορτάσθηκε με λαμπρότητα στην γενέτειρά του, Δεσφίνα Παρνασσίδος, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.   διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Γκορυτσάς Ασπροπύργου

   Πανηγυρικώ τω τρόπω τιμήθηκε η ανάμνηση της εις Ουρανούς πυρφόρου αναβάσεως του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, σήμερα, Κυριακή Η' Ματθαίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γκορυτσ διαβάστε περισσότερα..

Ανακοίνωση για την επερχόμενη εορτή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ   Σᾶς γνωρίζουμε ὅτι ἐφέτος λόγῳ τῆς πανδημίας στὴν ἑορτὴ τῆς μνήμης τῆς Ἁγίας ἡ Μονή μας δὲν θὰ ἀνοίξῃ τὴν Κεντρικ διαβάστε περισσότερα..

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes