2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως
Σάββατο31Οκτώβριος2020

 

 81

     Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Θηβών λειτούργησε σήμερα, ημέρα μνήμης του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, ιδρυτού της Βοιωτικής Εκκλησίας, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο αξίωμα του Αρχιερέως που αποτελεί εικόνα του Χριστού, καθώς, όπως αναφέρει ο Κύριος στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο "Ὁ ἀκούων ὑμῶν ἐμοῦ ἀκούει", δηλαδή εκείνος που υπακούει στις προτροπές των Αποστόλων και κατ' επέκταση των Επισκόπων, υπακούει στον Ίδιο τον Θεό. Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ώστε ο Άγιος Λουκάς, ως ιατρός που ήταν, να πρεσβεύσει στον Κύριο για την απαλλαγή της ανθρωπότητας από τον Κορωνοϊό.

3

4

   Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος με τον εφημέριο του Ναού, π. Στυλιανό επισκέφθηκαν το προσκύνημα του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά, όπου προσκύνησαν απότμημα του Λειψάνου, καθώς επίσης και το μνήμα του Αγίου, που αποτελεί καύχημα και πηγή αγιασμού για την πόλη των Θηβαίων.

92

 

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes