2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

IMG 7357

Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα κύριε Χρυσόστομε, 

Τίμιον Πρεσβυτέριον, 

Αγαπητοί αδελφοί εν Χριστώ,

Σήμερα έχω την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να καταταχθώ στους κόλπους της μαρτυρικής Εκκλησίας μας χειροτονούμενος εις τον δεύτερον βαθμό της Ιερωσύνης υπό των τιμίων χειρών σας.

            Τούτη, λοιπόν, την ιερή στιγμή, συναισθάνομαι βαρύ το καθήκον της αποστολής μου∙ σε μία κρίσιμη εποχή, είναι υποχρέωσή μου να διακονήσω τον πολύπαθο άνθρωπο και τον πάσχοντα πλησίον μου.

            Καλούμαι να γίνω αρωγός της Αγάπης και με την στάση ζωής και συμπεριφορά μου να αποτελέσω ένα πρότυπο για την κοινωνία μας.

            Στη μέχρι σήμερα πορεία μου αποφασιστικό ρόλο διαδραμάτισαν με την πατρική αγάπη και διακονία τους, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, όπως και οι αείμνηστοι Γεροντάδες μου Αδελφοί κυρός Πέτρος ο Αστορίας και Νήφων, καθώς και ο Καθηγούμενος των Αγίων Πατέρων αείμνηστος Γέροντας Αμβρόσιος. Θα ήταν, όμως, παράλειψή μου να μην αναφερθώ στην Γερόντισσα Μαρία Μυρτιδιώτισσα, την αείμνηστη, την μητέρα μας της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Οινουσσών. Ήταν οι πνευματικοί μου καθοδηγητές, από τους οποίους ζώστηκα την Αλήθεια του Ευαγγελίου, ενδύθηκα τον θώρακα της δικαιοσύνης του Χριστού, έλαβα στα χέρια μου την ασπίδα της ορθής πίστης για να με διαφυλάξει από τα βέλη του πονηρού φόρεσα την πεποίθηση της σωτηρίας που προσφέρει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.

            Θέλω να σας ευχαριστήσω Σεβασμιώτατε και Γέροντά μου για όλα τα πνευματικά δώρα που μου προσφέρετε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω, επίσης, τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεώς μας, πατέρα Μιχαήλ Κωνσταντινίδη, καθώς και τον πατέρα Ματθαίο Μαβίδη. Ευχαριστώ από καρδιάς τα άτομα που με βοήθησαν με την ανιδιοτελή προσφορά τους. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω την σύζυγό μου για όσα έχει κάνει για μένα και κυρίως που είναι δίπλα μου στην διακονία που αναλαμβάνω. Όμως, εδώ πρέπει να αναφερθώ στον υιό μου Νικόλα, τον μαχητή της ζωής, τον επίγειο άγγελό μας που μας γεμίζει την ζωή μας με το «Δόξα σοι ο Θεός». 

            Σας παρακαλώ Σεβασμιώτατε πάτερ και Δέσποτα, μαζί με το σεβαστό Ιερατείο και το Χριστεπώνυμο ποίμνιο προσευχηθείτε για εμένα σε αυτήν την σημαντική στιγμή της ζωής μου, που είναι η προσωπική μου Πεντηκοστή. 

Κύριε μου, αξίωσε με να μπω απλός εργάτης στον αμπελώνα σου και να γίνω διάκονος της Αγάπης Σου. 

            Συγχωρέστε με και ευχηθείτε για μένα, τον δούλο του Θεού Κωνσταντίνο.

Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον ημάς. Αμήν.

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes