2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως


Σεβασμιώτατε Ποιμενάρχα και Πατέρα, Μητροπολίτα Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομε,

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανέ,

Σεβαστοί Πατέρες,
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
    Μου είναι πολύ δύσκολο να εκφράσω αυτή την ανεπανάληπτη στιγμή τα συναισθήματα που πλημμυρίζουν την ψυχή μου, διότι τούτη την ώρα το Πνεύμα το Άγιο, δια των σεπτών χειρών σας, Σεβασμιώτατε, με εισάγει στο δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, το βαθμό του Πρεσβυτέρου.
    Ευχαριστώ τον Παντοδύναμο Θεό που με αξίωσε, τον ταπεινό, να αναδειχθώ σήμερα, μέσω του Θείου και Υψηλού αυτού Μυστηρίου, υπηρέτης του μεγάλου υπουργήματος της Ιερωσύνης.
     Γνωρίζω ότι η οδός της Ιερωσύνης είναι αυτή του Γολγοθά και ότι η Ιερατική Διακονία είναι «σταυρώσιμος». Το επιτραχήλιον το οποίο θα τεθεί μετ’ ολίγον επ’ εμού δια των τιμίων χειρών σας, συμβολίζει την Χάρη του Αγίου Πνεύματος, την υποταγή μου στο ζυγό του Χριστού, αλλά και τις ψυχές των ζώντων και των κεκοιμημένων, για τις οποίες θα δώσω λόγο ως κληρικός στον Θεό.
     Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε αξιώνομαι κι εγώ να συμμετάσχω στη μαρτυρική Εκκλησία του Χριστού μας, όχι για να διακονηθώ, αλλά για να υπηρετήσω. Όχι για να αναγνωριστώ, αλλά για να προσφέρω.
    Τα σχεδόν τέσσερα χρόνια δίπλα σας ως Διάκονος, διδάχθηκα πολλά, παιδεύθηκα και εκπαιδεύθηκα. Είδα και έζησα από κοντά τον δύσκολο αγώνα σας, τα πολλά προβλήματα που συναντάτε, την αγάπη και το σεβασμό με τα οποία τα αντιμετωπίζετε δίνοντας και σε εμάς το καλό παράδειγμα.
    Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το πρόσωπό σας για όλα αυτά τα χρόνια που έχετε σταθεί δίπλα μας, δείχνοντας μας την πατρική σας στοργή και το καρδιακό και έμπρακτο ενδιαφέρον σας. Η ουσιαστική πνευματική -και όχι μόνο- στήριξη που μας παρέχετε, το γεγονός ότι είστε πάντα -παρά τις πολλές και βαριές υποχρεώσεις σας- κοντά μας μας δίνει δύναμη να προχωρούμε. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευθύτητα και την -κατά Θεόν- ακρίβεια με την οποία μας κατευθύνετε, διότι γνωρίζουμε το αγαθό ενδιαφέρον σας, το βάρος της ευθύνης που φέρετε για την πρόοδο και την εξέλιξή μας, αλλά και την αγάπη προς όλους εμάς, τους νέους κληρικούς. Στο πρόσωπό σας, Δέσποτα, βρήκαμε το πατέρα, τον δάσκαλο, τον πραγματικό Ποιμενάρχη.
    Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεώς μας, π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη, για τη θερμή και διακριτική συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια προς εμένα και τη Διακόνισσα.
   Να ευχαριστήσω, ακόμη, τον αγαπητό π. Ματθαίο Μαβίδη, για το έκδηλο πάντα ενδιαφέρον του, αλλά και όλους τους πατέρες που έχουν σταθεί δίπλα μου σαν πραγματικά αδέλφια.
    Τέλος, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην κατά σάρκα οικογένειά μου, τον πατέρα και τη μητέρα μου, Παναγιώτη και Κυριακή, τους γονείς της Διακόνισσας, Δημήτριο και Λαρίσα, τα αδέλφια μας Γρηγόριο και Γεώργιο, που είναι πάντα με όλη τους την αγάπη και όλες τους τις δυνάμεις, στο πλάι μας.
   Προσωπικά, να ευχαριστήσω δημοσίως την Διακόνισσα για την υπομονή και την αντοχή της· το κουράγιο που μου δίνει, την ωριμότητα και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει στις δύσκολες περιστάσεις της ζωής μας. Την ευχαριστώ για τον καλό της λόγο, την ευγένεια και την αγάπη της, αλλά και για την έμπρακτη αγάπη της στην Εκκλησία μας, την ενορία μας, την ενορία του Αγίου Νικολάου, της οποίας αποτελώ γέννημα-θρέμμα και την οποία θεωρώ οικογένεια, μια ευρύτερη, εξίσου αγαπημένη μου οικογένεια.
Σεβαστοί Πατέρες,
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Σας είμαι ευγνώμων που παρίστασθε σήμερα εδώ.
Σας παρακαλώ να με συγχωρέσετε αν ποτέ σας πίκρανα.
Μη με ξεχνάτε στις προσευχές σας.
Σεβασμιώτατε πατέρα μας,
    Αισθανόμενος την αναξιότητά μου, παραδίδω τον εαυτό μου ανεπιφύλακτα στο έλεος του Θεού και Τον παρακαλώ να με ενδυναμώνει, να με καταστήσει άξιο και τίμιο εργάτη Του, να ποιώ πάντα με προθυμία, επίγνωση, θάρρος και ζήλο το Άγιο Θέλημά Του.

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes