2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ομιλία του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. 

Αττικής & Βοιωτίας π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη,

 κατά την ημέρα της ονοματικής εορτής 

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Αττικής και Βοιωτίας 

κ. Χρυσοστόμου 

στην τελετή προσφοράς δώρων εκ μέρους του Ιερού Κλήρου 

και όλων των συντελεστών - συνεργατών της Μητροπόλεως 13-26/11/2019

Σεβασμιώτατε Ποιμενάρχα μας Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομε, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την ονομαστική σας εορτή, εμείς εδώ, τα μέλη της -με κόπο, θυσίες και περισσή αγάπη προστατευομένης σας- πνευματικής οικογένειας, έχουμε τη χαρά και την τιμή, να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από μια σεμνή, αλλά ιδιαιτέρως συμβολική τελετή.

Φέτος, τιμήσαμε με σειρά εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τη μνήμη των αδίκως δολοφονηθέντων προγόνων μας, Ελλήνων του Πόντου, και συγκεκριμένα, τα 100 χρόνια από το τραγικό γεγονός της Γενοκτονίας. Η επετειακή αυτή χρονιά συνέπεσε με μια άλλη επέτειο, την οποία εσείς, ιδιαιτέρως και αξίως τιμήσατε, με την υλοποίηση των μοναδικών για τα δεδομένα της χώρας μας εθνικού και θρησκευτικού περιεχομένου ενεργειών. Ενεργειών εκπαιδευτικών (μέσα από τα Κατηχητικά Σχολεία και τις Παιδικές Κατασκηνώσεις μας) και ψυχαγωγικών (μέσα από τις μουσικο-θεατρικές εκδηλώσεις των Υμνωδών και της Λυδίας, αλλά και την καθοριστικής σημασίας συμμετοχή της Μητροπόλεώς μας στις συλλογικές εκδηλώσεις φορέων). Δράσεις, που στο σύνολό τους, στόχο είχαν την ανύψωση του εθνικού φρονήματος, την καλλιέργεια των πατριωτικών αισθημάτων, αυτών που σε συνδυασμό με την πίστη μας στον Άγιο Θεό, σώζουν διαχρονικά την Εκκλησία, το Έθνος, τους θεσμούς, τα ήθη και τις αξίες μας. 

Την επέτειο την οποία εσείς καθηκόντως τιμήσατε, τιμούμε κι εμείς με τη σειρά μας. Το μικρό δώρο έκπληξη που προβάλαμε στη διάρκεια της εκδήλωσης «100 χρόνια Αλήθεια», για τα 20 έτη της Αρχιερατικής Ποιμαντορίας σας, ολοκληρώνεται σήμερα, την ημέρα της ονομαστικής εορτής σας, της 20ης από την εις Επίσκοπον Χειροτονία σας.

 Σήμερα, δεν ευχαριστούμε τον Επίσκοπό μας, εκτελούμε ένα ιερό χρέος, αυτό που όλοι οι Χριστιανοί οφείλουμε να κάνουμε. Να αναγνωρίζουμε το έργο και να ενθαρρύνουμε τους αφοσιωμένους στο Θεό ανθρώπους, αυτούς που αποτελούν το κέντρο, την κινητοποιό μας δύναμη, να ανταμείβουμε ηθικώς τη θυσία τους, ώστε να συνεχίζουν γεροί, δυνατοί και φωτισμένοι να αγαθοποιούν, να βοηθούν, να προτρέπουν, να εμπνέουν όλους εμάς, να ποιούν το θέλημά Του, να δοξάζουν το όνομα Του.  

Εκπρόσωποι από όλους τους τομείς δράσης της Μητροπόλεως μας, φορείς που εσείς ο ίδιος συστήσατε για την υλοποίηση ενός σχεδίου που σκοπό έχει να προσεγγίσει τον απώτερο στόχο, την εκδήλωση της αγάπης στον πλησίον και της λατρείας στο Θεό μας, παρίστανται σήμερα εδώ, για να προσφέρουν κάτι συμβολικό. 

Εκ μέρους του Ιερού κλήρου της Μητροπόλεως, αυτού που εσείς ο ίδιος χειροτονήσατε, εκ μέρους των Ιεροψαλτών που πλαισιώνουν και κοσμούν με την καλλιφωνία τους τις Ιερές μας Ακολουθίες και των χορωδών που στολίζουν τις εκδηλώσεις μας, εκ μέρους των εθελοντών που με τη βοήθεια του Θεού ποιούν ήθος, εκ μέρους αυτών που διαπαιδαγωγούν τα παιδιά μας χειμώνα - καλοκαίρι, εκ μέρους αυτών που συμβάλουν στην παραγωγή έργου φιλανθρωπίας, σήμερα, προσφέρουμε ένα μικρό, συμβολικό, δώρο ενθύμιο για τη θυσιαστική και πατρική σας αγάπη, ενθύμιο για την εικοσαετία της Αρχιερατικής, ουσιαστικής και μεστής προσφοράς, διακονίας σας. 

Εκ μέρους σύσσωμου του Ιερού κλήρου, του χειροτονημένου από εσάς, ο Πρεσβύτερος π. Ματθαίος Μαβίδης προσφέρει μία εικόνα του Καλού Ποιμένος. 

Εκ μέρους των Ιεροψαλτών «Πάτριον Αναλόγιον» και της Μεικτής Χορωδίας της Μητροπόλεως μας «Υμνωδοί», ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Κιαχόπουλος προσφέρει μια σειρά cd από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της Μητροπόλεώς μας.

Εκ μέρους των μελών του Συνόλου δράματος, αφήγησης και απαγγελίας «Λυδία» η Υπεύθυνη του Φορέα κ. Ευαγγελία Ψαρομμάτη προσφέρει βιβλιοδετημένο, το σενάριο του πρωτότυπου μουσικού - αφηγηματικού έργου της Μητροπόλεως «100 χρόνια Αλήθεια», εν είδη φωτογραφικού άλμπουμ, συνοδευόμενο από την αφιέρωση:

«Μια ευλογημένη προτροπή έφερε τον Απόστολο Παύλο στη γη της Μακεδονίας. Ήταν τότε, που η Λυδία έγινε Χριστιανή, η πρώτη στην Ελλάδα, στην Ευρώπη. 

Τότε ήταν «που η Μυρσίνη πρωτοαντίκρισε την Αθηνά». Λίγο αργότερα, το αγκάλιασμα των δυο, γέννησε τη Ρωμιοσύνη. 

Αυτή, η Ρωμιοσύνη, η εναπόθεσή της στην ψυχή και τη συνείδησή μας, θα είναι ο σκοπός του σεμνού έργου της «Λυδίας».

Με την ευχή, και η δική σας προτροπή «καρπό να φέρει, βλάστηση κι ανθό ευωδιαστό, κι αρώματα ρωμαίικά και ακούσματα θεία».

Με όλο μας τον σεβασμό και την αγάπη μας, 

έτη πολλά και χριστιανικά,

τα πνευματικά σας τέκνα, οι άνθρωποι της «Λυδίας».

Εκ μέρους των Κατηχητών της Μητροπόλεως μας, η Διακόνισσα Αφροδίτη Μουρατίδη προσφέρει βιβλιοδετημένο το πρώτο Εθνικό Μάθημα που παρέδωσαν τα Κατηχητικά μας Σχολεία με θέμα την ιστορία της Μακεδονίας μας.

Εκ μέρους των στελεχών των Παιδικών Κατασκηνώσεων το «Περιβόλι της Σουμελά» που το καλοκαίρι που μας πέρασε, υλοποίησε ένα άκρως επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, η Αρχηγός, Αγγελική Παπασπύρου προσφέρει μία σημαία Ελληνική με κέντρο της την Παναγία Σουμελά, τη σημαία της Κατασκήνωσης των παιδιών μας.

Εκ μέρους του ανεξαιρέτως σπουδαίου Φιλόπτωχου Ταμείου μας, η Πρόεδρος κ. Κυριακή Μωυσιάδη προσφέρει το συμβολικότερο δώρο αγάπης, μία ανθοδέσμη.

Εκ μέρους της συντονιστικής ομάδας που τελεί το αμιγώς ανθρωπιστικό έργο της Μητροπόλεως μας, την αιμοδοσία, η Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου κ. Σοφία Μαυρίδη και ο κ. Κωνσταντίνος Βενιέρης προσφέρουν ένα ιερατικό δώρο, ένα επιγονάτιο του Αγίου Νεκταρίου, τη μνήμη του οποίου θα τιμήσουμε με ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα τη χρονιά που έρχεται, αφού το 2020 κλείνουν 100 χρόνια από την κοίμησή του.

Με την ευχή η ευλογημένη προτροπή σας για όλη αυτή την προσφορά «καρπό να φέρει, βλάστηση κι ανθό ευωδιαστό» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο συλλογικό μας έργο, 100 χρόνια “Α”λήθεια.

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes