2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο Μαρκόπουλο Αττικής

Τρίτη14Φεβρουάριος2017

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο Μαρκόπουλο Αττικής

      Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου, Μαρκοπούλου Αττικής, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Χρυσόστομος, για να χοροστατήσει στον Μέγα Εσπερινό της εορτής, περιστοιχούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεώς μας. 
      Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη δικαιοσύνη που πρέπει να έχουμε οι Χριστιανοί, αρετή που διέκρινε τον Άγιο Συμεών το Θεοδόχο, τονίζοντας ότι στον δίκαιο άνθρωπο αναπαύεται ο Θεός. 
      Ακολούθησε η ευλόγηση των άρτων και η λιτανεία της Ιεράς εικόνος -παρά το ψύχος- προπορευομένης της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου, με τη συμμετοχή νέων κοριτσιών ενδεδυμένων με αρβανίτικες φορεσιές, καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και του Ελληνικού Κοινοβουλίου. 

1OINDFHIOU

2IJNXFHBI

4FOGINO

5OINDFHOIN

6JNIDHIOUN

7IJDFHGIUN

8ISBRGIUGNRS

9INRGNIUG

10JNIFBBNIU

11NIVFINNN

12IUNSFBIU

13NUISDBIUN

14IUXFHGIU

15IUNDFBINUB

16BHUBFUU

17BUFYVUY

19UHBFSBHUVV

20NIUINUINUIJN

22DFINNIBID

23IUSGNIUNN

    Ανήμερα της εορτής ο Ποιμενάρχης μας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος πανηγυριστών και κήρυξε το Θείο Λόγο. Καθήκον μας είναι, τόνισε μεταξύ άλλων, να αποκτήσουμε τα χαρίσματα τα οποία είχε ο δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος, την ανεξικακία την υποχωρητικότητα και τη δικαιοσύνη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ραγδαίες αντιχριστιανικές εξελίξεις που συμβαίνουν στον τόπο μας.

20170215 095014

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes